Verticale video

We doen niet anders meer dan swipen tussen (korte) video’s op platformen als Instagram, Tiktok en Youtube. Deze manier van video kijken is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Uit onderzoek blijkt dat verticale video's vaak hogere engagement rates hebben op deze platformen en ook de eerste resultaten van andere nieuws organisaties die startten met verticale video waren veel belovend. Het grootste gedeelte van de bezoeken van onze omroepen vindt plaats op mobiele apparaten. Genoeg redenen om een mobiel vriendelijk videoformaat beschikbaar te maken!

Sinds begin 2023 kunnen Regiogroei omroepen gebruik maken van verticale video zowel op de apps als op de (mobiele) website.

Hiernaast een voorbeeld van verticale video in de iOS app van Omrop Fryslan. Het verticale video overzicht is geplaatst op de voorpagina. Na het selecteren van een video kan een gebruiker van onder naar boven swipen tussen 15 verticale video’s. Omroepen kunnen ook zelf beslissen op welke kanalen verticale video te zien is. Zo koos Omrop Fryslan ervoor om de verticale video’s op dit moment alleen in de apps te tonen.

Omroep West, de eerste omroep die live ging met verticale video, koos ervoor ze zowel op de mobiele website als de apps te tonen. Zie hiernaast een video van de mobiele website van West.

Op de speciale kijk pagina vind je zelfs op de desktop website verticale video’s.

Previous
Previous

Apple CarPlay en Android Auto